TÜRKİYE’DE ULUSLARARASI TİCARET VE ENDUSTRİYEL GELİŞİM – MEHMET BABACAN

Medipol Üniversitesi öğretim üyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Denetleme Kurulu üyesi Doç. Dr. Mehmet Babacan haftalık iktisat seminerleri kapsamında bölümümüzde bir sunum gerçekleştirdi. Katılımcılar, Dr. Babacan’ın yani sıra Ahmet Faruk Aysan, Nurullah Gur ve Hatice Karahan editörlüğünde hazırlanan ve Türkiye Ekonomisi’nin son 15 yılına ışık tutan “Türkiye Ekonomisi: Orta Gelir Tuzağı ile Yüksek Gelir Statüsü Arasında” kitabıyla ilgili bilgilenme fırsatı buldular. Sunumda ağırlıklı olarak Türkiye’de son 15 yıllık süreçte gözlenen endüstriyel değişim trendleri analiz edildi. Toplantıda ayrıca üretim ve inşaat sektörlerinin geleceğine yönelik öngörülere de yer verildi. Özellikle uluslararası öğrencilerimiz için Türkiye Ekonomisi‘ne çok kıymetli bir giriş fırsatı sunan bu seminer için Sayın Babacan’a çok teşekkür ediyoruz.